For this project we had two phases – a loft room and a deep and narrow extension into the garden. The full width (at under four metres maybe that’s not the right expression) extension normally breaches planning rules but in this case we have a terraced house with the back of the neighbour’s wing in both sides. A special circumstance. In order to comply with fire regulations we had to fit a ground floor domestic sprinkler. These are heat activated so they don’t go off when you make toast and they work off mains feed, so no extra water tank is needed. 

We were able to fit a new stair to the loft room above the existing stairs and gain a small loft storage area under the eaves opposite the room. We could also fit in a tiny ensuite above hanging over the stairs. 


At the ground floor we used three steels in an H shape to let us build open plan below the existing wing and roof lights to bring some daylight into the deep room. The dining space is on the sunny side, the kitchen in the middle and the lounge is near the centre of the house. Thanks to Phil, our builder, for making me climb the top ladder!

Advertisements

Leave a Reply - I need comments baby!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s